Town and gown 2.0 Talks: досвід Донецького національного університету імені Василя Стуса

10 грудня відбувся третій захід із серії “Town and gown 2.0. Talks”. Запрошеним спікером стала Тетяна Нагорняк – перший проректор Донецького національного університету імені Василя Стуса. У межах зустрічі вона поділилася досвідом налагодження співпраці між містом Вінниця та університетом, що був змушений переїхати з Донецьку через російську агресію на сході України.

Модерував зустріч проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук:

“У своїх дискусіях щодо наступних етапів проєкту дійшли висновку, що не потрібно зупинятися лише на досвіді країн Вишеградської четвірки через те, що в Україні є теж цікаві кейси щодо співпраці міста та університету. Я дуже радий, що у нас сьогодні буде представлений кейс Донецького національного університету імені Василя Стуса. Це була моя ініціатива – запросити пані Тетяну через те, що я думаю, що у них унікальний кейс , бо це університет, який, як ми знаємо, був змушений покинути Донецьк і переїхав до Вінниці. Переїхавши туди вони найперше мали налагоджувати співпрацю між містом та університетом”, зазначив Дмитро Шевчук.
Пані Тетяна у своїй доповіді торкнулася історії переїзду університету в 2014 році. За її словами, до початку війни в університеті навчалось понад 13 тисяч студентів, а працювало понад 2000 працівників. У 2014 році ДоННУ став першим університетом, що виїхав з Донбасу і перемістився аж за 750 кілометрів – до центру України, у Вінницю.

Детальніше: https://www.oa.edu.ua/ua/info/news/2021/10-12-02